на Трговија на големо со индустриска висока издржливост доп, обоена рамна шуплива флуоресцентна прозрачна пламен-retardant полипропилен PP повеќефиламентно предиво влакна Производител и добавувач |АОПОЛИ

Индустриско високо-издржливо доп, обоено рамно шупливо флуоресцентно прозрачно, отпорно на пламен полипропиленско влакно со повеќефиламентно предиво

Краток опис:

Aopoly има напредна производна линија на влакна од полипропиленски филаменти и има долгогодишно искуство во производството, софистицирана опрема за тестирање, напредна технологија, првокласна услуга.Dope обоено полипропиленско предиво и високо издржливо полипропиленско PP филамент предиво се нашите главни производи, но не се ограничени на ПП рамно предиво (и со нормална издржливост и со висока издржливост), ПП предиво против стареење, извртено шупливо ПП предиво, ПП флуоресцентно предиво , ПП Светлосно предиво, ПП предиво отпорно на пламен, ПП профилирано предиво, итн.


Детали за производот

Ознаки на производи

Aopoly има напредна производна линија на влакна од полипропиленски филаменти и има долгогодишно искуство во производството, софистицирана опрема за тестирање, напредна технологија, првокласна услуга.Dope обоено полипропиленско предиво и високо издржливо полипропиленско PP филамент предиво се нашите главни производи, но не се ограничени на ПП рамно предиво (и со нормална издржливост и со висока издржливост), ПП предиво против стареење, извртено шупливо ПП предиво, ПП флуоресцентно предиво , PP Светлосно предиво, PP предиво отпорно на пламен, ПП профилирано предиво, итн. Линеарната густина на нашите производи од неизвртена ПП предиво се движи од 150D до 3000D, годишното производство е 60000 тони што може да ги исполни повеќето барања на клиентите за полипропилен .

Мултифиламентното предиво од полипропилен ПП има посебна молекуларна структура без поларни групи што е целосна отпорност на јаглеводороди, киселина и алкали.Перформансите на ПП предивото се особено извонредна отпорност со алкалии и разни соли на собна температура или повисока температура.На нормална температура, тој е отпорен на речиси сите неоргански и органски киселини.

Геотекстилот со игла пробиен со полипропиленски филамент е најлесниот материјал меѓу синтетичките влакна.Поради густината на светлината, бројот на влакна во единица површина и истата тежина ќе се зголеми.Дебелината е подебела од другите геотекстили пробиени со игла, но јачината е поголема.Под истите силни услови, површината на покривање е поголема.На собна температура, неговата густина е само 0,91 g/㎡.Бидејќи постои терцијарен јаглероден атом на макромолекулата на полипропилен, ковалентната врска помеѓу јаглеродот и водородот е поларна ковалентна врска.Под зрачење на ултравиолетова светлина, електронот на водородниот атом што ја формира ковалентната врска ќе биде слободен без атомска контрола, а потоа геотекстилите ќе стареат.Додавањето стабилизатори може да ја инхибира верижната реакција на оксидација и фотохемиска деградација.Додавањето антиоксиданси и апсорбери на ултравиолетови може да ги исполни барањата на инженерските перформанси против стареење.По 3 месеци изложување на сонце, силната стапка на заштита е сè уште поголема од 70%.Дополнително, геотекстилите пробиени со игли од полипропилен имаат добри перформанси без апсорбирана вода.Тие можат подобро да зајакнат, заштитат, изолираат, филтрираат и исцедат во проектот.

Главното влакно од полипропилен ПП е стабилно со хемиски својства, отпорно на силна киселина и алкали, одлична дисперзија и без згрутчување што ефикасно ги гарантира неговите перформанси против пукање;поголема цврстина и модул на еластичност се погодни за механичките својства на бетонот;цементната површина има силна врзувачка сила, а хидрофилниот третман е добар за виси прашина и за подобрување на јачината.Функцијата за подобрување на бетонот со основни влакна од пролипропилен ПП главно се манифестира во спречување на пукнатини за собирање на малтер и бетон;подобрување на дегенерацијата и цврстината на бетонот;подобрување на перформансите против протекување и против пукање;подобрување на јачината на ударот на ѕидот;подобрување на отпорноста на лупење и отпорност на триење;подобрување на својствата отпорни на непропустливост и замрзнување-одмрзнување;зајакнување на функцијата на арматурни шипки;спречување на суво пукање на малтерот и спречување на ширење на пукнатините.

Главните влакна од полипропилен ПП може да се користат во прав за кит против пукање, малтер за топлинска изолација, бетон, градежен инженерски слој, ѕид, под, базен, подрум и инженерство на пристапни мостови.Може добро да ја подобри отпорноста на пукнатини, отпорност на пожар, отпорност на удар, отпорност на свиткување, отпорност на замор, отпорност на стареење, отпорност на пропустливост, отпорност на удар, отпорност на мраз, отпорност на експлозија и подобрување на обработливоста на малтер/бетон на бетон.Десетици милиони главни влакна од полипропилен ПП се рамномерно распоредени во малтерот/бетонот, играјќи многу добра улога на микроармирање, така што интегритетот на конструкцијата е добро одржуван и структурата се спречува да се распрсне на многу фрагменти кога структурата е оштетена од удар.Корозијата на челичните шипки во структурата може во голема мера да го продолжи работниот век на проектот и да ги намали трошоците за одржување на проектот.

Зошто избравте AOPOLY полипропилен со висока издржливост (PP)?

◎ Машина: тестер за издржливост на бојата на абразија, тестер за смалување на суво-жешко, тестер за боење, експериментална машина за боење, тестер за издолжување, екстрактор за масло од влакна, автоматска машина за тестирање на силата, голем број опрема за производство на увезена Мурата, Бармаг.
◎ Суровини: нови ПП суровини (домашни и увезени материјали), увезени главни серии и увезено масло за производство.
◎ Боја: професионално независно мешање на бои со прецизна боја со прилагодување.
◎ Примерок: точниот примерок може да се обезбеди според барањата на клиентите.
◎ Квалитет: висок квалитет на нарачка ист како примерокот.
◎ MOQ: 1 тон за секоја боја.
◎ Испорака: 10 дена за 40 HQ.

Главните апликации

Јаже за подигнување (отпорност на киселина и алкали), затегнувачки појас, геотекстил, ткаенина за филтрирање, материјал за пакување, противпожарно црево, рибарска мрежа, млаз, конструктивен арматурен материјал, церада, производи од механичка гума, подлога итн.

Производи на отворено кои се долгорочно изложени на сонце, спортски производи, рибарска мрежа, флексибилни средно рефус контејнери, геотекстил, риболов линија, штитник за сонце, ранци, покриви, покривки за базен, итн. метод на LU-94, анти-стареењето може да достигне 500KLY.Преку барањата за тестирање на животната средина на EU ROHS, EN71, REACH, MSDS, 7P, California 65, итн.

5_Пакет за предиво со висока издржливост
Пакет 6_High-Tenacity-PP-Polipropylene-Yarn-Package

Параметри

FDY PP предиво, Висока издржлива природа, бело и наркоманско обоено предиво
FDY PP предиво, третман со висока издржливост и ултравиолетово зрачење, бело и доп обоено предиво

Ставка бр Линеарна густина
(Д)
Линеарно отстапување на густината
(%)
Break Tenacity
(Г/Д)
Издолжете на пауза
(%)
Смалување на топол воздух
(132℃x2мин.х
0,05cN/dtex)
(%)
АП-ПП-150 150D/36F 3 ≥7.1 22+3 ≤10+2
АП-ПП-210 210D/36F 3 ≥7.1 22+3 ≤10+2
АП -ПП-300 300D/72F 3 ≥7.1 22+3 ≤10+2
АП -ПП-420 420D/48F, 72F 3 ≥7.1 22+3 ≤10+2
АП -ПП-500 500D/48F, 72F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП -ПП-600 600D/72F, 96F, 144F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП-ПП-700 700D/72F, 96F, 144F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП-ПП-840 840D/72F, 96F, 144F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП-ПП-1000 1000D/144F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП-ПП-1260 1260D/144F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП-ПП-1680 1680D/288F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП -ПП-2000 2000D/288F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2
АП -ПП-3000 3000D/288F 3 ≥7,0 22+3 ≤10+2

FDY PP Предиво отпорно на пламен

Ставка бр Линеарна густина
(Д)
Линеарно отстапување на густината
(%)
Break Tenacity
(Г/Д)
Издолжете на пауза
(%)
Смалување на топол воздух
(132℃x2мин.х
0,05cN/dtex)
(%)
(LOI)
(%)
ВРЕМЕ НА САМОГАСНЕЊЕ
(S)
ДОЛЖИНА НА ШТЕТАТА ОД ГОРЕЊЕ (мм)
AP-PPR-150 150D/36F 3 ≥3.3 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-210 210D/36F 3 ≥3.3 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-300 300D/72F 3 ≥3.3 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-420 420D/48F, 72F 3 ≥3.3 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-500 500D/48F, 72F 3 ≥3.3 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-600 600D/72F, 96F, 144F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-700 700D/72F, 96F, 144F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-840 840D/72F, 96F, 144F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-100 1000D/144F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-1260 1260D/144F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-1680 1680D/288F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-2000 2000D/288F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150
AP-PPR-3000 3000D/288F 3 ≥2,8 26+3 ≤6 ≥28 ≤3 ≤150

Воени производи, работа за заштита од пожари, индустриски ткаенини, украсни ткаенини, заштитна униформа, противпожарни црева итн.
Преку стандардите за тестирање за отпорни на пламен на САД ASTMF963, ЕУ En71-PART2 и UC на САД.
Предивото со висока издржливост FR PP (≥6 g/d) може да се приспособи.

ИЗВЕШТАЈ ЗА ТЕСТОТ ЗА СТАРЕЕЊЕ ЗА PP WEBBING

БР.

ТЕСТ СТАВКИ

МЕТОД НА ИСПИТУВАЊЕ

РЕЗУЛТАТИ ОД ТЕСТОТ

1

Тест за стареење на светлина-Експозиција на ксенонски лак

ISO 12402-7:2006 Дел 4.1.6.4

/

2

Јачина на истегнување

ISO 12402-7:2006 & ISO 13934-1:2013

Пред стареење

4310N

По стареењето

4190N


  • Претходно:
  • Следно: