на Трговија на големо со индустриски високо издржливи полиамид најлон N6 Multifilament FDY DTY POY предиво влакна Производител и добавувач |АОПОЛИ

Индустриски високо издржливи полиамид најлон N6 мултифиламентни влакна FDY DTY POY предиво

Краток опис:

Полиамид (PA), попознат како најлонски влакна е првото синтетичко влакно што се појави во светот и е термопластично инженерско пластично влакно со одлични механички својства.Најлонските молекули имаат -CO- и -NH- групи, кои можат да формираат водородни врски помеѓу или во молекулите, а исто така може да се комбинираат со други молекули.Затоа, најлонот има добар капацитет за апсорпција на влага и може да формира подобра кристална структура.


Детали за производот

Ознаки на производи

Полиамид (PA), попознат како најлонски влакна е првото синтетичко влакно што се појави во светот и е термопластично инженерско пластично влакно со одлични механички својства.Најлонските молекули имаат -CO- и -NH- групи, кои можат да формираат водородни врски помеѓу или во молекулите, а исто така може да се комбинираат со други молекули.Затоа, најлонот има добар капацитет за апсорпција на влага и може да формира подобра кристална структура.

Полиамид (PA) Најлонските влакна имаат добра отпорност на алкали, но слаба отпорност на киселина.Под нормална собна температура, може да издржи 7% хлороводородна киселина, 20% сулфурна киселина, 10% азотна киселина и 50% каустична сода, така што полиамидните влакна се погодни за работна облека против корозија.Покрај тоа, може да се користи како рибарска мрежа поради отпорноста на ерозија на морската вода.Животот на рибарските мрежи направени од полиамид (PA) најлонски влакна е 3 до 4 пати подолг од обичните рибарски мрежи.

Поради неговата висока јачина, отпорност на удар и добра отпорност на триење, полиамидната километража на жиците од гуми направени во гуми е поголема од онаа на конвенционалните жици од вискоза.По тестирањето, пневматиците со кабел од полиамид можат да поминат околу 300.000 км, додека пневматиците со врвки од вискоза можат да поминат само околу 120.000 км.Кабелот што се користи во кабелот за гуми има карактеристики на висока јачина, висок модул и отпорност на замор.Поради полиамидната молекуларна врска во преклопена структура, најлон 66 и најлон 6 се полиамиди.Вистинската јачина и модулот на влакното достигнуваат само 10% од теоретската вредност.

Јачината на кршење на полиамидното влакно е 7~9,5 g/d или уште поголема, а јачината на кршење на нејзината влажна состојба е околу 85%~90% од онаа во сува состојба.Полиамид (PA) Најлонските влакна имаат слаба отпорност на топлина што по 5 часа пожолтува на 150 ℃ Целзиусови, почнува да омекнува на 170 ℃ и се топи на 215 ℃.Отпорот на топлина на најлон 66 е подобар од најлон 6. Неговата безбедна температура е 130 ℃ и соодветно.90℃.Полиамидното влакно има добра отпорност на ниски температури.Дури и ако се користи на ниска температура од минус 70 ℃, неговата еластична стапка на обновување не се менува многу.

Во индустриски апликации, полиамид (PA) најлонските влакна може да се користат за рибарски мрежи, филтри за ткаенини, кабли, ткаенини од врвки за гуми, шатори, подвижни ленти, индустриски ткаенини итн. и главно се користат како падобрани и други воени ткаенини во националната одбрана.

Зошто избирате најлонско предиво AOPOLY?

◎ Машина: 4 линии на полимеризација, 100 комплети машина за директно извртување, 41 комплет примарни извртувачи и.сложено вртење, 41 комплет машина за разбој на Dornier од Германија, 2 комплети линии за потопување, со систем за проверка на дефекти на производите автоматски
◎ Суровини: нови суровини (домашни и увезени материјали), увезени главни серии и увезено масло за производство
◎ Примерок: точниот примерок може да се обезбеди според барањата на клиентите.
◎ Квалитет: висок квалитет на нарачка ист како примерокот
◎ Капацитет: прибл.100.000 тони годишно
◎ Бои: сурова бела, светло жолта, розова
◎ MOQ: 1 тон за секоја боја
◎ Испорака: обично 15 дена за 40 HQ по добивањето на депозитот

Главните апликации

Најлонг6 предиво главно се користи за најлонска ткаенина, најлонско платно, најлонска гео-платна, јажиња, рибарска мрежа итн.

Пакет 4_Nylon-Fiber_PA-Fibre_Polyamide-Filament-Yarn-Package
3_Работилница за најлон-фибер_ПА-фибер_полиамид-филамент-предиво

Параметри

Спецификација на најлон6 индустриско предиво

Ставка бр AP-N6Y-840 AP-N6Y-1260 AP-N6Y-1680 AP-N6Y-1890
Линеарна густина (D) 840D/140F 1260D/210F 1680D/280F 1890D/315F
Упорност на пауза (G/D) ≥8,8 ≥9.1 ≥9,3 ≥9,3
Линеарна густина (dtex) 930+30 1400+30 1870+30 2100+30
Коефициент на варијација на линеарна густина (%) ≤0,64 ≤0,64 ≤0,64 ≤0,64
Јакост на истегнување (N) ≥73 ≥113 ≥154 ≥172
Издолжување при прекин (%) 19-24 19-24 19-24 19-24
Издолжување при стандардно оптоварување (%) 12+1,5 12+1,5 12+1,5 12+1,5
Коефициент на варијација на цврстина на истегнување (%) ≤3,5 ≤3,5 ≤3,5 ≤3,5
Издолжување на цврстина на истегнување при прекин (%) ≤5,5 ≤5,5 ≤5,5 ≤5,5
OPU (%) 1,1+0,2 1,1+0,2 1,1+0,2 1,1+0,2
Термичко собирање 160℃, 2 мин (%) ≤8 ≤8 ≤8 ≤8
Термичка стабилност 180℃, 4h (%) ≥90 ≥90 ≥90 ≥90

Спецификација на индустриска ткаенина Nylong6

Изградба на кабел
Ставка бр 840D/2 1260D/2 1260/3 1680D/2 1890D/2
Јачина на кинење (N/pc) ≥132,3 ≥205,8 ≥303,8 ≥269,5 ≥303,8
EASL 44,1 N (%) 95+0,8
EASL 66,6 N (%) 95+0,8
EASL 88,2 N (%) 95+0,8
EASL 100N (%) 95+0,8 95+0,8
H-тест на адхезија 136℃, 50 мин., 3Mpa (N/cm) ≥107,8 ≥137,2 ≥166,5 ≥156,8 ≥166,6
Коефициент на варијација на јачина на кршење (%) ≤5,0 ≤5,0 ≤5,0 ≤5,0 ≤5,0
Коефициент на варијација на издолжување при кршење (%) ≤7,5 ≤7,5 ≤7,5 ≤7,5 ≤7,5
Подигнување (%) 4,5+1,0 4,5+1,0 4,5+1,0 4,5+1,0 4,5+1,0
Издолжување при кршење (%) 23+2,0 23+2,0 23+2,0 23+2,0 23+2,0
Мерач на кабел (мм) 0,55+0,04 0,65+0,04 0,78+0,04 0,75+0,04 0,78+0,04
Извртување на кабелот (T/m) 460+15 370+15 320+15 330+15 320+15
Тест за собирање 160℃, 2 мин (%) ≤6,5 ≤6,5 ≤6,5 ≤6,5 ≤6,5
Содржината на влага (%) ≤1,0 ≤1,0 ≤1,0 ≤1,0 ≤1,0
Ширина на ткаенина (см) 145+2 145+2 145+2 145+2 145+2
Должина на ткаенина (m) 1100+50 1300+50 1270+50 1300+50 1270+50

  • Претходно:
  • Следно: